Bästa roliga romaner för 2021: äventyr, skratt och fantastiska berättelser

Cajsa Gudrun

Oavsett om du gillar dina drama- eller thrillerböcker, ingen kan förneka glädjen med att få läsa en rolig roman då och då. Det ger ett gott skratt och några fnissar, men också upp en trevlig atmosfär. I en värld där det kan vara lite svårt att komma upp med nya idéer har vissa författare lyckats förtolla oss med sin originalitet och sitt roliga sätt att skriva. 

Sammantaget är här några av de bästa nya roliga romanerna för 2021, liksom vad du kan förvänta dig av var och en av dem.

Glass för flyktingar, av Daniele J. Grassi

När du föreställer dig en österrikisk by föreställer du dig gammaldags färgade byggnader, smala gator, mycket grönska och kanske en flod som går runt. Maisland beskrivs på ett annat sätt i denna intressanta roman. Medan början är klassisk, eskalerar saker snabbt.

Borgmästare Franz Bauer förväntar sig en dag som alla andra - inget speciellt pågår, men bara några saker på hans dagliga agenda. Men den lokala partichefen beslutar att be honom om ett skydd för att välkomna flyktingar. 

Ingen gillar verkligen idén. Staden blir galen. Plötsligt har alla andra något annat att göra. 

Exempel: Written in the Stars

Grown Ups, av Marian Keyes

Caseys representerar allas dröm. De är glamorösa, snygga och framgångsrika. Familjen är perfekt - Johnny, Ed, Liam, deras fruar och barn tenderar att samlas hela tiden, oavsett om det kommer till fester, helger eller fester. Familjen hålls uppenbarligen tillsammans av Johnnys fru, Jessie.

Förutom den offentliga bilden är saker inte alltid så bra som de verkar. Familjförhållandena är inte så rosa. Några av familjemedlemmarna älskar varandra, medan andra verkar slåss för det mesta. Men saker hålls lätt under kontroll.

Allt eskalerar när Eds fru, Cara, får hjärnskakning. Det här är när saker går vilt. Hon kan inte längre hålla åsikter och tankar privata, så hon fortsätter att berätta för människor den uppenbara sanningen. 

Wow, Nej tack, av Samantha Irby

Boken följer Irbys historia. Hon är 40 år och hon är inte så säker på sig själv trots att hon är ganska framgångsrik på Instagram. Men hon bestämmer sig för att följa sin dröm.

Hon lämnar sitt nuvarande jobb, publicerar några böcker, får några kontakter i Hollywood och flyttar in i ett hus som kräver en hel del reparationer. Saker och ting tar en ovanlig vändning och förr eller 

Boken är en samling roliga uppsatser som gör din dag bättre och lägger ett leende på ditt ansikte.

House Of Trelawney, av Hannah Rothschild

Om du gillar de serierna baserade på brittiska aristokrater och deras snygga livsstil, kommer du att bli glad över den här roliga romanen som täcker ett sådant ämne. Historien äger rum på Trelawney Castle, som dominerar Cornwall i över 700 år - ett stort mästerverk med otrolig lyx och stora trädgårdar.

2008 är dock inte det bästa året för det. Efter att ha gått igenom två krig, inför en ekonomisk kris och utsatts för arvsskatter, befinner sig slottet i ruin. Men Kitto, hans fru Jane, deras barn och en massa andra släktingar lyckas fortfarande bo där.

Exempel: Red, White & Royal Blue

Köp dina liljor av Tara Schuster

Den här boken är brutal, ärlig, otroligt rolig och överraskande. Den följer Tara Schusters berättelse - författaren med en rik bakgrund och en framgångsrikt satsning på att vara vuxen. Det lär människor att upptäcka tacksamhet, läka sår, identifiera tro för att övervinna dem och tysta den inre fienden.

The Thursday Murder Club, av Richard Osman

Handlingen äger rum i en lugn pensionby - alla är glada och de känner varandra. De går vidare med sina liv utan oro.

Men saker och ting tar en ovanlig vändning när fyra osannolika vänner tycker att deras liv är för tråkiga. De samlas varje vecka för att undersöka olösta brott och mord - bara efter en hobby och hålla sig upptagen. Ingen av dem förväntar sig dock att ett mord ska inträffa precis i sitt samhälle.

A Village Vacancy, av Julie Houston

Lokalsamhället härjades av en död. En av de mest populära herrarna dör och de flesta kvinnor är intresserade av att ta reda på vad som kommer att hända med den snygga änkemannen. Vem kommer att ersätta den älskade mannen? Men Grace Stevens har en annan plan som sannolikt kommer att överraska alla andra.

Hon bor i byn och flyttar till Devon. Hon bestämmer sig för att återvända till undervisningen och tar över en problematisk klass av barn. Det finns många utmaningar att gå igenom, men precis som du kanske har gissat redan kommer lite romantik oundvikligen att sparka in också - Grace försöker hålla avståndet från en av hennes elevs pappa, men det verkar att attraktionen är för kraftfull.

Exempel: So We Meet Again

A Year At The Chateau, av Angel Strawbridge och Dick Strawbridge

Dick och Angel har alltid velat bo i Frankrike, men deras förväntningar är inte alls låga. Medan de flesta kunde göra det bra med en liten stuga i en by med smala gator, har paret olika förväntningar. De vill nämligen bo på slott med över 45 rum spridda över en massa byggnader och mycket mark.

Planen är ganska enkel - de har en lägenhet med två sovrum i London och de hoppas kunna byta ut den mot ett övergivet slott mitt i Loire-dalen. Detta kommer sannolikt att bli deras äventyr, särskilt när deras två döttrar följer upp och går med i utmaningen också.

Kort sagt, någon av dessa bästa nya roliga romaner för 2021 kommer att göra din dag oförglömlig. Vissa kommer att utlösa äventyraren inom dig - hitta rätt stämning och förbättra dina eftermiddagar med lite kvalitetsläsning.