Köpguide till GPS golfklockor: bästa golfklockan

Cajsa Gudrun

Välkommen till den här köpguiden som kommer att hjälpa dig välja rätt GPS golfklocka. Det finns så många modeller av GPS golfklockor på marknaden från olika märken som Garmin, GolfBuddy, Callaway, Dream Sports, Short Scope etc.

I den här artikeln hittar du vilka funktioner och specifikationer du behöver leta efter när du väljer rätt typ av golfklocka för dig.

Vad är fördelen med att använda en golfklocka?

Om du är någon som vill dra nytta av modern teknik då måste du skaffa en golfklocka. Med GPS-aktiverade golfklockor kan du spela ett mycket välinformerat spel. Du kommer att ha tillgång till de flesta detaljerna om golfbanan.

Du kommer att lära känna de exakta avstånden, utan att oroa dig kan du ta långdistansbilder, du kommer också att ha bättre översikt över golfbaneförhållanden utan att slösa bort tid i onödan.

Saker att överväga

Varumärken: Om du vill ha en kvalitetsgolfklocka du borde leta efter ansedda varumärken. Varumärkesföretag genomför olika studier av sina kunders behov och försöker tillfredsställa dem. Märkesvaror är även mer ansvarsfulla när det gäller kundservice. De är fullt medvetna om att om de inte tillhandahåller kvalitetsprodukter och tjänster har de mycket att förlora.

Pris (rabatter): Om du lägger för lite pengar på din golfklocka är chansen är att du får en GPS-klocka som ger längre service. 

Recensioner: Innan du köper en golfklocka är det alltid bra att ha lite mer insikt om produkten, se därför till att läsa recensioner. Se till att läsa både positiva och negativa recensioner, detta hjälper dig också att förstå vilken omsorg du behöver ta medan du använder.

Exempel: Garmin Approach S60

De viktigaste funktionerna i Golf GPS-klockor

Jämförelse av golfklockor med avseende på varumärke, pris och recensioner är ett måste. Du kan tillämpa denna tumregel på alla produkter som du köper online. Men vilka är de viktigaste funktionella parametrarna du ska kolla

Det finns så många varianter av golf-GPS-klockor som är designade med många funktioner. Vissa av dessa klockor har extra vanliga funktioner medan andra har minimala funktioner. Så vilka av dessa funktioner ska du absolut ha i din golfklocka? Det beror allt på din skicklighetsnivå, var därför medveten om din skicklighetsnivå, ditt faktiska klockfunktionskrav och din budget. 

Enkel användning

Låt dig inte vilseledas av klockorna som ser ut att vara snygga och onödigt komplicerade vid användning. För det mesta är den här typen av klockor dåligt tillverkade och osäkra.

Håll utkik efter golfklockor som är enkla och med lättanvända. Se till att din golfklocka har alla funktioner som du ska använda. Undvik onödiga extrafunktioner som kan komplicera dess användning. Välj därför en klocka som är enkel att använda och enligt din skicklighetsnivå.

Information om avstånd och upplägg 

Har golfklockan funktionalitet för att visa avståndet för alla upplägg, faror och placeringar på golfbanan? Visar den tydligt riskplatserna på golfbanan? Är det lätt att läsa och förstå vad som visas på klockans skärm?

Om avståndsdisplay är bra så behöver du inte göra några gissningar. Denna funktion hjälper dig att identifiera eventuella faror och greener. Denna funktionalitet hos GPS-golfklockan är mycket bra, särskilt om du spelar en golfbana för första gången.

Stiftplaceringsfunktionalitet

En annan funktionell funktion att söka efter är stiftplacering. Det är en fantastisk funktion där du får flytta en flaggpinne till vilken plats som helst på greenen.

Den här fantastiska funktionen hindrar dig från att placera golfbollen på fel nivå eller del av greenen.

En annan fördel med den här funktionen är att om du känner till stiftpositionen kan du helt enkelt justera stiftplatsen på klockan och välja en lämpligare golfklubb istället för att gissa.

Exempel: Garmin Approach S10

Förinstallerade golfbanor

Kontrollera om GPS-klockan har förinstallerade golfbanor eller minst erbjuder nedladdning av golfbanor. Det bästa är om golfbanor kan laddas ner till din GPS-klocka och uppdateringar tillhandahålls ofta.

Ännu bättre om den här funktionen tillhandahålls utan kostnad. 

När du går in på golfbanan väljer du banan från den förinställda listan. Vissa GPS-klockor har en funktion som känner igen golfbanor automatiskt baserat på plats.

GPS-klockdisplay

Diametern på skärmstorleken bör väljas baserat på dina krav. Självklart om du vill ha Pin Placement-funktionen bör skärmen vara pekskärm.

Också för färgskärmsupplösning är det viktigt att den är minst 180 x 180 pixlar eller 240 x 240 pixlar. Skärmen ska vara kristallklar, stark och om pekskärmen än ska den vara helt interaktiv och beröringskänslig som inte orsakar frustration.

Batterilivslängd 

Batterilivslängden är mycket viktig för golfklockor, eftersom du är ute på golfbanan med inga laddpunkter i närheten. De ska kunna ge dig minst 10 timmars användartid. Detta innebär att du kan spela två hela rundor av spelet med denna golfklocka innan du laddar den. 

Utbytbara klockarmband

Det kommer att vara trevligt om klockan har möjlighet att enkelt byta band. Även om klockor kommer att ha sina egna snygga band.

Du kan också ändra klockbandets färg och få det att se lämpligt ut för olika tillfällen och klänningar. Det bästa är att med den här funktionen behöver du inte köpa separata arbetsklockor och golfklockor.

Exempel: Garmin Approach S20

Svänghastighet & analys

Det är en fantastisk funktion att ha din svänghastighet och klubbbananalys. Denna funktion låter dig förstå din svänghastighet hos olika klubbar.

Detta sparar tid från att testa rätt klubbar i butiken eller genom vägledning. Det är också en fantastisk funktion att analysera ditt svängplan. 

Anslutning av gofklocka

Vilken typ av anslutning tänker du använda - Bluetooth, WiFi eller en datakabel? För de flesta vanliga applikationer är Bluetooth-anslutning lämplig.

Din Golf GPS-klocka ska ha Bluetooth som är kompatibel och som kan kopplas ihop med andra Bluetooth-kompatibla enheter. Med denna anslutningsfunktion kan du ansluta till telefon och ta emot telefonsamtal, textmeddelanden, e-post, sångval etc.

Du kan också få väderprognoser och ge tidsbaserat larm när det regnar.